בשנים האחרונות מוזאון הנגב לאמנות הקדיש מאמצים רבים לתצוגת תערוכות מתחלפות של אמנים מן הארץ ומהעולם, וכך ביסס את מעמדו ומקומו כמוזאון משמעותי בין המוזאונים לאמנות בארץ.
אחד היעדים המרכזיים של מוזאונים, ובכללם מוזאונים לאמנות, הוא לאסוף, לתעד ולשמר יצירות אמנות בעלות ערך למען הקהל הרחב בהווה ובעתיד. בשנים האחרונות מוזאון הנגב לאמנות הקדיש מאמצים רבים לתצוגת תערוכות מתחלפות של אמנים מן הארץ ומהעולם, וכך ביסס את מעמדו ומקומו כמוזאון משמעותי בין המוזאונים לאמנות בארץ. במקביל, מאחורי הקלעים, אנו ממשיכים בפעולה של הרחבת האוסף והשבחתו. אוסף המוזאון החל להתגבש בשנות השישים, בהיותו עדיין אגף במוזאון הנגב שהוקדש בעיקר לארכאולוגיה, ונרשם לראשונה בשנת 1987 כאשר המוזאון זכה למעמד מוזאון מוכר על ידי משרד התרבות. רוב היצירות באוסף הן של אמנים ישראלים מהמאה העשרים ומיעוטן של אמנים בינלאומיים.
בשנה האחרונה התרחב האוסף הודות לכמה תרומות משמעותיות של יצירות בציור, רישום, הדפס ופיסול מאת אמנים ישראלים, שחלקם לא היו מיוצגים באוסף קודם לכן. מתנה משמעותית נמסרה על ידי מרדכי גלדמן, משורר בעל שם, שהוא גם אמן יוצר ופסיכולוג פעיל. גלדמן היה בעבר מבקר אמנות בעיתון הארץ והוא עדיין אוצר תערוכות וכותב על אמנות. החלטתו של גלדמן למסור את האוסף כולו, ללא תמורה, לרשות מוזאון הנגב לאמנות, מעידה על האמון שהוא רוחש למוזאון ועל הרצון להעניק לציבור יצירות אמנות שהגיעו לידיו בעקבות קשריו האישיים והמקצועיים עם אמנים שונים. ציורים אחדים נכנסו לאוסף מעיזבונו של הצייר אביגדור סטמצקי באמצעות בתו, נועה סטמצקי, ומתרומות נוספות.
בתערוכה מוצגות עבודות של אמנים מרכזיים במודרניזם הישראלי: סטימצקי ושטרייכמן, מהמייסדים ומהמובילים של קבוצת "אופקים חדשים", ואמנים בולטים בדור ההמשך של המופשט, לאה ניקל ומשה קופפרמן. בשנות השמונים, מגמות שפנו עורף למופשט והכניסו לאמנות דימויים וסמלים, ובכללם כאלה הלקוחים מעולם הדת וייצוגים של מוות, ניכרות בעבודותיהם של יגאל תומרקין, משה גרשוני וביאנקה אשל-גרשוני. בשדה האמנות בישראל בולטים גם אמנים פיגורטיביים שאינם משתייכים לאף זרם או קבוצה. שניים מהם מיוצגים בציור אחד: עופר ללוש צייר את האמן יאן ראוכוורגר בשעה שהוא מצייר את דיוקנו של מרדכי גלדמן. שילובים מפתיעים בין הפיגורטיבי למופשט, ציור רווי חומריות וחושניות, מוצאים ביצירתו של פסח סלבוסקי, אמן ומורה נערץ על רבים, שיצירתו לא הייתה מיוצגת עד כה באוסף המוזאון. עוד מצטרפים חדשים לאוסף: מריק לכנר והאמניות מיכל היימן, גלית ראוכוורגר, נעמי בריקמן וחווה סמואל. נציין גם את האמנים הוותיקים, סטפה רייס ורפי קייזר, שתרמו מיצירותיהם לאוסף. אוסף המוזאון צומח ומתפתח ותערוכה זו היא הזדמנות לחשוף לציבור את החדשות הטובות הללו.
ד"ר דליה מנור
נירית דהן
עיריית באר שבע
כיוונים
משרד התרבות הספורט